Welke
leasevorm
past bij
mij ??
  • Van tot euro p/m

Wat zijn de voorwaarden voor leasen?

Om in aanmerking te komen voor een (private) leaseauto dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Deze verschillen per leasemaatschappij, maar enkele zijn altijd van kracht. Zo moet u beschikken over (ten minste) een rijbewijs B en moet u kunnen aantonen een inkomen te genieten waarmee u het maandelijkse leasebedrag kunt betalen, zonder in de financiële problemen te komen.

Kredietwaardigheidscheck bij het BKR

Om dit laatste vast te stellen zal iedere leasemaatschappij u vragen een of meerdere recente loonstroken te overleggen. Daarnaast doet het merendeel van de leasemaatschappijen een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie. Heeft u daar een negatieve registratie als gevolg van schulden of wanstaltig betaalgedrag in het verleden? Dan kan uw leaseaanvraag worden afgewezen.

Speelt leeftijd een rol?

Tot slot vraagt u zich wellicht af in hoeverre leeftijd bepalend kan zijn bij het al dan niet accepteren van een leaseaanvraag. Er zijn leasemaatschappijen die een minimum- dan wel maximumleeftijd hanteren, omdat zij stellen dat de kans op schade onder jongere en/of oudere bestuurders groter is. Andere leasemaatschappijen hanteren een hoger eigen risico bij schade voor bepaalde risicovolle leeftijdsgroepen. Goed om rekening mee te houden als u diverse lease-aanbieders gaat vergelijken.